Två toppar lämnar Ericsson

2017-11-07 Jan Frykhammar och Magnus Mandersson, båda med titeln vice vd inom Ericssonkoncernen, lämnar företaget med omedelbar verkan.

TCO vill att fler sjukskrivna ska kunna studera

TCOpanel (2)

TCO:s förslag diskuterades av en panel med Johan Forssell (M), Therese Svanström Andersson (S) och Mikael Dubois, utredare på TCO.

2017-11-07 En av fyra sjukskrivna tjänstemän önskar att de haft möjlighet att studera med rehabiliteringspenning under sjukskrivningen. Därför presenterar nu TCO ett förslag om att utvidga möjligheterna för sjukskrivna att studera på högskola som en väg tillbaka till arbete.

Likabehandling viktig del av arbetsmiljön

Foto: Mickes fotosida/Mostphotos

Foto: Mickes fotosida/Mostphotos

2017-11-02 Fortfarande förekommer diskriminering av HBTQ-personer på arbetsmarknaden och på våra arbetsplatser. Men sedan årsskiftet har kraven på arbetsgivarna att arbeta förebyggande och främjande för att motverka denna diskriminering ökat.

Finska företag ser en ljusning

2017-11-01 Enligt Finlands Näringsliv EK senaste konjunkturbarometer har läget för det finska näringslivet ljusnat.

Så förebygger företaget stress

Bild:robuart/Mostphotos

2017-10-31 När medarbetare blir utbrända räcker det inte att bara skicka dem på lite mindfulness. Man måste gå till botten med problemen. Det sade biologen, arbetsmiljökonsulten och föreläsaren Mikael Rehnberg på en föreläsning arrangerad av Gilla jobbet.

Chefer gör inte vad de tror de gör

2017-10-26 Ledare tror sig göra andra saker än de faktiskt gör och lägger för mycket tid på fel saker, konstaterar KTH-forskaren Simon Elvnäs i sin nya bok som bygger på studier av drygt 500 chefer.

Olika tolkningar gör samsyn omöjlig

Peter Altmann

Peter Altmann

2017-10-25 Vi borde inte sträva efter att nå samsyn inom en organisation. Det går inte. I stället bör vi vara öppna för olika tolkningar och sträva efter att mötas i konkreta aktiviteter, enligt en avhandling från Chalmers.

Nytt verktyg för bättre IT-projekt

2017-10-24 Prevent har utvecklat ett nytt webbaserat verktyg som ska göra det lättare för företag att både utveckla och köpa in effektiva och användarvänliga IT-system.

Ingenjören 4/2017

Omslag_4_2017Nummer 4 är ute nu! Klicka på omslaget och läs. Det finns också att ladda ner som pdf här, samt genom www.Qiozk.se. Äldre nummer hittar du under Magsinet/Arkiv i toppmenyn eller här.

Om kommentarer

Vi på redaktionen har bestämt oss för att ha en restriktiv policy när det gäller vilken ton som tillåts i kommentarerna på hemsidan, för att hålla en så hög nivå som möjligt på diskussionerna.  Vi vill inte censurera några åsikter, men förbehåller oss rätten att inte godkänna kommentarer som innehåller någon form av personangrepp eller som på annat sätt kan ses som stötande. Vi kommer också att avvisa irrelevanta kommentarer.Om vi väljer att inte godkänna en kommentar, kontaktar vi i regel den som har skrivit kommentaren (förutsatt att en korrekt mejladress finns angiven) och ber honom/henne att omformulera sig. Tre veckor efter en artikel publicerats stänger vi kommentarerna till den.Vi prioriterar kommunikation med våra medlemmar framför anonyma kommentarer där det inte går att se vem som skriver.

LEDIGA JOBB

 

Projekteringsingenjör
Höganäs AB

Underhållsingenjör
Sydvatten AB

Sales Director
Applied Nano Surfaces

Exploateringsingenjör
Köpings kommun

GIS-samordnare
Köpings kommun

Processutvecklare
Uddeholms AB, Hagfors

Kvalitet- och miljöchef
Permascand

Projektledare
Ale kommun

Byggledare

Laholmsbuktens VA

GIS-ingenjör
Skara kommun

Systemingenjör miljötålighetsteknik
Saab

Sr Forsknings o utv ingenjör
Domsjö Fabriker

Standardiseringen - ditt strategiska verktyg. Svensk Elstandard
fackliganyheter